فهرست مطالب

Journal of New Trends in English Language Learning
Volume:2 Issue: 4, Dec 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سینا خلیلی* صفحات 1-20

     شایستگی ارتباطی بین فرهنگی (ICC) و حساسیت بین فرهنگی (IS) توجه تعدادی از محققان در زمینه آموزش و یادگیری زبان های خارجی را به خود جلب کرده است. مانند بسیاری از مطالعات دیگر که تاکنون انجام شده است، مطالعه حاضر سعی دارد سطوح ICC (شایستگی ارتباط بین فرهنگی) و IS (حساسیت بین فرهنگی) معلمان زبان انگلیسی (با تجارب کوتاه مدت و بلندمدت تدریس) را بررسی کرده و و آنها را در عمل از طریق اجرای دو پرسشنامه برای کشف ادراکات یا باورهای معلمان زبان انگلیسی زبان ایرانی در درک ICC و حساسیت بین فرهنگی اندازه گیری کند. به منظور دستیابی به اهداف فوق، از طریق یک طرح کمی و توصیفی؛ نمونه ای متشکل از 170 معلم زبان انگلیسی با سابقه تدریس کوتاه مدت (N=82) و بلندمدت (N=88) از موسسات و دبیرستان های مختلف زبان استان آذربایجان غربی برای تکمیل دو پرسشنامه ICC و IS انتخاب شدند. نتایج تحلیل کمی داده ها نشان داد که هر دو گروه از معلمان زبان انگلیسی ایرانی به ICC و IS توجه ویژه ای دارند. همچنین مشخص شد که دو گروه معلمان (با سابقه تدریس کوتاه مدت و سابقه تدریس طولانی مدت) از نظر سطوح ICC و IS تفاوت معنی داری ندارند. به بیان دیگر، اگرچه همه معلمان زبان انگلیسی از مفاهیم ICC و IS و اهمیت آنها در شیوه های تدریس خود آگاه بودند، اما به مفهوم فرهنگ توجه داشتند. کاربردهای آموزشی این مطالعه مورد بحث قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: آگاهی فرهنگی، صلاحیت ارتباطی بین فرهنگی، حساسیت بین فرهنگی، تجربه معلمان زبان انگلیسی
  • صفحات 21-34
    پژوهش حاضر به بررسی کیفیت زبان انگلیسی زبان آموزان ایرانی از طریق اعتبارسنجی مدل معیارها پرداخته است. به طور خاص، این تحقیق بیشترین و کمترین معیارها را برای ارزیابی کیفیت زبان انگلیسی این زبان آموزان بررسی کرده است. همچنین، تفاوت های بین زن و مرد از نظر کیفیت زبان انگلیسی بررسی شده است. برای انجام این پژوهش، تعداد 100 معلم انگلیسی از سطوح مختلف مهارت انتخاب شدند. پرسشنامه که توسط محققین ساخته شده از طریق گوگل بین شرکت کنندگان توزیع شد. فرآیند تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از پرسشنامه در دو نرم افزار SPSS 21 و pls انجام شد. در بخش کمی آمار توصیفی از اعداد، درصدها، شاخص های مرکزی و شاخص های پراکندگی استفاده شد. در آمار استنباطی، آزمون تحلیل عاملی برای تایید و اعتبارسنجی پرسشنامه و مدل معادلات ساختاری انجام شد. یافته های پژوهش حاضر مهمترین معیارها را برای تحلیل کیفیت زبان آموزان زبان انگلیسی نشان داد که ویژگی های فردی، استراتژی یادگیری، و پویایی یادگیری بودند. همچنین نتایج نشان داد که فناوری آموزشی و تنظیم محتوا به عنوان شرایط زمینه، در ارزیابی کیفیت زبان انگلیسی زبان آموزان ایرانی موثر است. همچنین بین زن و مرد ایرانی از نظر کیفیت زبان انگلیسی تفاوت معناداری مشاهده نشد. شایان ذکر است که اجرای این رویکرد نیازمند پتانسیل ها و شایستگی های حرفه ای لازم است.
    کلیدواژگان: اعتبار مدل، کیفیت زبان انگلیسی، زبان آموز ایرانی
  • صفحات 35-58
    بررسی و مشخص سازی نگرش و ترجیحات زبان آموزان در زمینه تصحیح خطاهای شفاهی آنها که بخشی جدایی ناپذیر از آموزش زبان است نقش به سزایی در کاهش فاصله بین تفکرات و عملکرد زبان آموزان و مدرسین دارد. اگرچه نگرش و ترجیحات زبان آموزان ایرانی در جنبه های مختلف تصحیح خطاهای شفاهی به طور نسبی مورد توجه قرار گرفته است، مطالعات مختلف نتایج متفاوتی نشان می دهند. پژوهش حاضر با استفاده از یک طرح توصیفی کمی، متمرکز بر بررسی نگرش ها و ترجیحات 756 زبان آموز ایرانی در زمینه وجود خطاهای شفاهی، زمان بندی تصحیح خطای شفاهی، فرد تصحیح کننده و تکنیک ها تحصیح خطا است. یافته های این مطالعه نشان داد که زبان آموزان نگرش مثبتی نسبت به تصحیح خطاهای شفاهی و تصحیح اکثر خطاهای خود داشتند. علاوه بر این، تصحیح فوری خطا توسط مدرس مورد علاقه اکثر آزمودنی ها بود. تقریبا نیمی از شرکت کنندگان به تصحیح خطا توسط خود علاقه داشتند در حالی که اکثر زبان آموزان رقبتی نسبت به تصحیح خطا توسط همکلاسی ها نشان ندادند. یافته های مربوط به انواع و تکنیک های تصحیح خطا، علاقه زبان آموزان به نوع تصحیح خطا "سرنخ های فرازبانی" که مدرس با استفاده از سرنخ ها باعث تشویق زبان آموز به تصحیح می شود بیشترین طرفدار و نوع "درخواست توضیح" که در آن مدرس دلیل و چرایی تولید خطا را می پرسد کمترین تعداد علاقه مند را به خود اختصاص دادند. یافته های این مطالعه باعث افزایش آگاهی ذینفعان آموزش زبان انگلیسی در زمینه نگرش و ترجیهات زبان آموزان ایرانی در خصوص تصحیح خطاهای شفایی خواهد شد.
    کلیدواژگان: تصحیح خطا، بازخورد اصلاحی شفایی، ترجیحات زبان آموزان، تصحیح خطا توسط مدرس، بازخورد فوری
  • افشین مصلی نژاد، حسن شهابی*، شهرام رئیسی سیستانی صفحات 59-70

     خشونت به عنوان بخشی اجتناب ناپذیر از تجربیات بشری به قدری در برخوردهای فردی گسترده است که در بیشتر موارد نادیده گرفته شده و یا امری بدیهی تلقی می شود. با این حال، مفهوم خشونت در معرض برداشت های نادرست گوناگونی است که بررسی آن را چالش برانگیز می کند. از لحاظ نظری، این مقاله سه شکل از خشونت ارایه شده توسط اسلاوی ژیژک: خشونت کنش گرانه، کنش پذیرانه و سیستماتیک را به منظور بررسی عملکرد روش هایی که منتهی به برداشت و برداشت نادرست ما از مفهوم خشونت از منظر ژیژک می شود را به کار می گیرد. در این راستا، این مقاله از روش های تحلیل گفتمان سیاسی، فمینیسم جنسیتی سیاه پوستان و روانکاوی به عنوان رویکردهای به کار رفته در این پژوهش بهره می برد. مقاله حاضر با استفاده از تیوری های خشونت ژیژک در آبی ترین چشم و دلبند اثر تونی موریسون به عنوان مجموعه آثار این پژوهش، به کاوش در مفهوم خشونت و بازنمایی نادرست از آن می پردازد. هدف این مقاله بررسی راهبردهایی است که منجر به برداشت نادرست ما از مفهوم خشونت می شود. نتیجه گیری به دست آمده از این مقاله نشان می دهد که خشونت سیستماتیک ژیژکی که اشکال دیگر خشونت را ایجاد می کند بناچار بایستی به مثابه ماده تاریک فیزیک پنهان بماند. زمانی که چنین ساختار کاملا مشهودی از دید جامعه پنهان می ماند و یا مورد برداشت نادرست واقع می شود بی شک شکلی از ایدیولوژی یا شبه ایدیولوژی در اشکال آشکار و یا ناپیدای خود درکار است.

    کلیدواژگان: برداشت نادرست از خشونت، شبه فعالیت، ایدئولوژی، شبه ایدئولوژی، تونی موریسون، اسلاوی ژیژک
  • صفحات 71-82

    مقاله حاضر به بررسی عملکرد و نوع افعال در مطالعات ادبی انگلیسی به عنوان یک تکنیک محبوب برای آموزش زبان می پردازد. این پژوهش با هدف بررسی میزان تحقق ویژگی های معنایی و نحوی و نوع افعال در بخش مقدمه مقالات پژوهشی مطالعات ادبی انگلیسی انجام شد. ویژگی ها و نوع افعال در مجموعه ای متشکل از 20 مقاله پژوهشی منتشر شده (RAs) در مطالعات ادبی که توسط متخصصان انگلیسی با عنوان L1 نوشته شده اند، شرح داده شد. داده های پیکره به طور هدفمند انتخاب و از هر مقاله برای مشخص کردن ویژگی های افعال با الگوهای مختلف ساختار معنایی و نحوی و تعیین نوع، فراوانی و عملکرد افعال در بخش های مقدمه RAs به طور جداگانه، انتخاب و تجزیه و تحلیل شدند. تحلیل ویژگی های معنایی و نحوی افعال، ویژگی های معنایی و نحوی و نوع افعال را نشان می دهد و نحوه استفاده از افعال در بخش مقدمه RAs در مطالعات ادبی را آشکار می کند. تجزیه و تحلیل داده ها همچنین کارکردها و انواع مختلف افعال (از لحاظ نحوی و معنایی) را که به طور هدفمند در این مطالعات استفاده شده است، برجسته کرد. دانش آموزان می توانند از نتایج این مطالعه برای تقویت مهارت های زبانی و نوشتاری خود در نوشتن برای اهداف آکادمیک (EAP) و ترویج راهبردهای مختلف مورد استفاده در تولید، درک و بازتولید گفتمان ها در زبان ELT بهره مند شوند.

  • نجمه مقصودی* صفحات 83-94
    یکی ازمهمترین موارد در حوزه جامعه شناسی زبان، دانش بین فرهنگی است که دربرگیرنده ارتباطات بین افراد دارای سوابق فرهنگی متفاوت میباشد. این یک واقعیت انکار ناپذیر است که برای ارتباط موثر، علاوه بر دانش زبانی، اطلاعات بین فرهنگی نیز مورد نیاز است. یکی از حوزه های متاثر از دانش بین فرهنگی، طراحی وبسایت برای جامعه هدف میباشد. در مطالعه حاضر مقایسه وبسایت بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور ایران و آمریکا با توجه به تیوری ابعاد فرهنگی هافستد، استاد و محقق برجسته هلندی در حوزه روان شناسی اجتماعی، انجام شد. این تیوری دارای شش مولفه اصلی شامل فاصله قدرت، فردگرایی در مقابل جمع گرایی، مردسالاری در برابر زن سالاری، ابهام گریزی، رویکرد دراز مدت در برابر رویکرد کوتاه مدت، وافراط در مقابل تفریط است. بررسی محتوای وبسایتهای مذکور موید انعکاس فرهنگ هر کشوربا توجه به مولفه های تیوری هافستد در طراحی وبسایتها بود. بدین مفهوم که طراحان با هدف نیل به ارتباط موثر با مخاطبان، عنایت ویژه ای به نیازها، علایق، ارزشها و هنجارهای فرهنگی داشتند.
    کلیدواژگان: دانش بین فرهنگی، تئوری ابعاد فرهنگی هافستد، طراحی وبسایت
|
  • Sina Khalili *, Mohammad Mohammadi Pages 1-20

     Intercultural communicative competence (ICC) and intercultural sensitivity (IS) have attracted the attention of a number of researchers in the field of foreign language teaching and learning. Like many other studies carried out by far, the present study tries to explore EFL teachers’ (with short- and long-term teaching experiences) ICC (intercultural communicative competence) and IS (intercultural sensitivity) levels and measure them in practice through administering two questionnaires to discover Iranian EFL teachers’ perceptions or beliefs in understanding ICC and intercultural sensitivity. In order to achieve the above-mentioned objectives, via a quantitative and descriptive design; a sample of 170 EFL teachers with short (N=82)- and long-term teaching experiences (N=88) from different language institutes and high schools in West Azerbaijan province was selected to fill out the two ICC and IS questionnaires. The results of quantitative data analysis showed that both groups of Iranian EFL teachers paid special attention to ICC and IS. It also turned out that the two groups of teachers (with short term teaching experience and long-term teaching experience) were not significantly different in terms of ICC and IS levels. To put it another way, though all EFL teachers were aware of the concepts of ICC and IS and their importance in their teaching practices, they paid attention to the concept of culture. The pedagogical implications of the study are discussed.

    Keywords: Cultural Awareness, Intercultural Communicative Competence, Intercultural Sensitivity, EFL Teachers’ Experience
  • Fatemeh Gorji, Shahram Afraz *, Fazlolah Sammi Pages 21-34
    The present study investigated Iranian English language quality through validating the model of criteria. More specifically, the study analyzed the most and the least important criteria for evaluating the English language quality of EFL learners. Also, the differences among males and females with regard to the English language quality were investigated. In doing so, a total number of 100 English teachers of different levels of proficiency were chosen. The researchers-made questionnaire was distributed among participants via Google. The process of analyzing the data obtained from the questionnaire was performed in two software, SPSS 21 and pls. In the quantitative part of descriptive statistics, numbers, percentages, central indicators, and dispersion indicators were used. In inferential statistics, a factor analysis test was done to confirm and validate the questionnaire and structural equation model. Findings of the present study revealed the most important criteria for analyzing the EFL students' language quality which are individual characteristics, learning strategy, and learning dynamics. The results also indicated that educational technology and content regulation as background conditions, are effective in assessing the English language quality of Iranian learners. Moreover, no significant difference found among Iranian males and females with regard to the English language quality. It should be noted that the implementation of this approach requires the necessary professional potentials and competencies.
    Keywords: model validation, Language Quality, Iranian EFL Learner
  • Kamran Rabani Ebrahimipour * Pages 35-58
    EFL teachers are suggested to investigate learners’ beliefs and preferences for oral error correction, an integral part of language teaching, to either adopt them or raise learners’ awareness in case their perceptions and preferences oppose the findings regarding effective learning. Although Iranian EFL learners’ attitude and preferences for different aspects of oral error treatment have been relatively addressed, some mixed results were obtained. Using a quantitative descriptive design, the current study sought to extend this line of research by investigating the attitudes and preferences of 756 Iranian EFL learners regarding the existence of oral errors, oral error correction timing, provider, categories, and techniques. The findings revealed that EFL learners had positive attitude towards oral error correction. In details, a large number of learners had a preference for oral error correction most of the time. Moreover immediate teacher correction was favored by most subjects. Moreover, nearly half of the participants favored self-correction while most expressed dislike for peer error treatment. The findings concerning error treatment types and techniques, showed that EFL learners favored different types and techniques of oral error treatment among which a subtype of metalinguistic clues where teacher provides information or hints to correction and a subtype of clarification request in which teacher asks why the learner used the word or the structure were the most and least favorite ones respectively. The findings might help stakeholders gain a better understanding of learners ' attitudes and preferences for oral error treatment .
    Keywords: Error correction, Oral Corrective Feedback, EFL Learners’ Preference, Teacher Correction, Immediate feedback
  • Afshin Mosalla Nejad, Hassan Shahabi *, Shahram Raeisi Sistani Pages 59-70

     Violence as an unavoidable part of human beings' experience is so widespread within individuals' contacts that in most cases is ignored or taken for granted. However, violence is subject to various misperceptions that make the study of it challenging. Theoretically, this paper adopts the three forms of violence suggested by Slavoj Žižek: subjective, objective and systemic violence in order to explore how Žižek proves the ways by which, violence is perceived and misperceived. In doing so, this paper applies political discourse analysis, Black gender feminism, and psychoanalytic methods to be the approaches of this study. By applying Žižek's theories of violence on Toni Morrison's The Bluest Eye and Beloved as the corpus of the study the current paper explores violence and the ways it is misrepresented. The objective of this paper is to explore the strategies which lead to misperception of violence. The conclusion drawn from this paper shows that Žižekian systemic violence that generates other forms of violence should remain hidden as dark matter of physics. Some pseudo-activities, ideologies or pseudo-ideologies can be at work in their manifest and latent forms when something that is so obviously omnipresent remains invisible or is misperceived.

    Keywords: Misperception of violence, Pseudo-activities, Ideology, Pseudo-ideology, Toni Morrison, Slavoj Žižek
  • Tarlan Pirmoradi, Hossein Saadabadimotlagh *, Seyed Foad Ebrahimi Pages 71-82

    This study aimed to examine the realization of the semantic and syntactic functions and types of verbs in the introduction section of research articles (RAs) from English literary studies. The functions and types of verbs were investigated in a corpus of 20 published research articles in literary studies written by experts with English as L1. This qualitative study was built on a corpus purposively selected and analyzed from each article to specify functions of verbs by various patterns of the semantic and syntactic structures and determine the types and frequencies of verbs in the introduction sections of the RAs. The analysis of semantic and syntactic functions of verbs indicated the semantic and syntactic features and type of verbs, revealing how verbs were used in the introduction section of RAs in literary studies. Data analysis also highlighted different functions and types of verbs (syntactically and semantically) purposefully used in these studies. Students can benefit from the results of the present study to enhance their linguistic and writing skills in writing for academic purposes (EAP) and promote various strategies used in the production, comprehension, and reproduction of discourses in ELT.

    Keywords: Introduction sections of research articles, semantic function, semantic type, syntactic type, syntactic function, verbs
  • Najmeh Maghsoudi * Pages 83-94
    One of the most significant discussions in sociolinguistics has been intercultural competence which involves interactions between people from different cultural backgrounds. Undeniably, beyond the linguistic competence, one needs intercultural competence for an effective communication. One of the main areas which may be affected by intercultural competence is website design for target users. The purpose of this review is to compare the cultural dimensions between Iran and the United States in terms of website design from a variety of state and private sectors. As the theoretical framework, the study relies on Hofstede’s Cultural Dimensions Theory which consists of 6 indices of power distance, individualism/collectivism, masculinity/femininity, uncertainty avoidance, long/short term orientation, and indulgence/restraint. The results of the comparison of websites indicated that the way information is presented via Iranian and American websites differs to a great extent, each country reflecting its own cultural norms and values. The study implies that target users’ needs, interests, and cultural values should be taken into account in order to achieve an effective intercultural communication with target users.
    Keywords: Intercultural Competence, Hofstede’s cultural dimensions theory, Website design